UltraStar 0.6.0

Neuigkeiten und allgemeine Fragen zu UltraStar hier.

Moderator: US-Team

Beitragvon MasterPhW » 23.03.2008, 19:40

FaKK hat geschrieben:also access violation in der adresse ... das sieht mir danach aus dass auf eine speicherzelle im ram nicht zugegriffen werden kann. jedenfalls sehen so beim xp die fehlermeldungen aus auf deutsch .. kann aber auch sein dass der speicherfehler durch ultrastar hervorgerunfen wird.

I am awaiting a response of corvus and will see what I can do.
But like I already stated, it can't be a RAM problem, only a problem caused by my skin/theme.
My RAM is working flawlessly. And btw: I'm on Vista! ;)
Benutzeravatar
MasterPhW
SuperStar
 
Beiträge: 621
Registriert: 11.02.2007, 02:07
Wohnort: in-hell
Geschlecht: Männlein

Beitragvon Corvus5 » 26.03.2008, 21:43

It's possible that there's theme item that has to be converted to the official version naming. If you want to convert your skin, we can work.
Benutzeravatar
Corvus5
Sternchen
 
Beiträge: 114
Registriert: 26.06.2006, 17:33
Wohnort: Poland
Geschlecht: Männlein

Beitragvon OB1KOB » 04.05.2008, 12:34

In UltraStar 0.6.0 the ripped video from SS, playing about 1frame every 3 or 4 seconds? It's only a my problem? I have tested on two pc with different configuration codec and windows clean installation. In USDX video playing correctly.
Benutzeravatar
OB1KOB
Beginner
 
Beiträge: 4
Registriert: 04.05.2008, 12:10
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Beitragvon Silverbeam » 04.05.2008, 12:40

What format you got your video saved in?

Cause I'm not really sure if Ultrastar supports avi (DivX / XviD) format yet and if you ripped the videos with hawkears tool, they might have been automatically converted to that format.

If so, you probably have to convert let's say one video to mpeg format and try that.

Greets, Silver
Benutzeravatar
Silverbeam
SuperStar
 
Beiträge: 1974
Registriert: 04.03.2008, 18:31
Wohnort: Mars
Geschlecht: Männlein

Beitragvon OB1KOB » 04.05.2008, 12:59

The video are ripped from SS, tested with many video.
Video Spec:
Codec : Mpeg2
fps: 25
res: 640 x 336
file size: > 100MB

I have tryed con convert in divx but doesn't work.
Tested with gspot, all system codec are OK.

Edit1: tested with some converted video to S-Mpeg 4 version 2 codec and application crash
Benutzeravatar
OB1KOB
Beginner
 
Beiträge: 4
Registriert: 04.05.2008, 12:10
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Beitragvon BlindGuard » 04.05.2008, 13:27

UltraStar 0.60 can only playback MPEG1 Files. Try converting the videos with a tool like "Super" to MPEG1 (VCD-Compatible). Then it shold run fine in UltraStar 0.6.
If you want better videos (like AVIs) you have to use UltraStar Deluxe. Only Deluxe can play back other files then MPEG1.

Bye,
BG
Benutzeravatar
BlindGuard
Site Admin
 
Beiträge: 7980
Registriert: 09.06.2006, 11:15
Geschlecht: Männlein

Beitragvon Silverbeam » 04.05.2008, 13:28

Sorry for being kind of vague.

As far as I remember, Ultrastar only supports VCD-conform Videos:

Specifications for that format are:

mpeg1
352x288 (PAL) or 352x240 (NTSC)

Try using Super choosing the appropriate settings

Edit:
OK, BildGuard was faster...
Benutzeravatar
Silverbeam
SuperStar
 
Beiträge: 1974
Registriert: 04.03.2008, 18:31
Wohnort: Mars
Geschlecht: Männlein

Beitragvon OB1KOB » 04.05.2008, 14:27

Thx I'm working with video now :) at first test seems to be work.
Some problem for stretch ad resize but I'm working on it.
Benutzeravatar
OB1KOB
Beginner
 
Beiträge: 4
Registriert: 04.05.2008, 12:10
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Beitragvon Silverbeam » 04.05.2008, 17:26

You have to make sure, that the aspect-ratio is being conserved. The SingStar Vids are usually in ~16:9, because the upper and lower area of the video are cut off.
Benutzeravatar
Silverbeam
SuperStar
 
Beiträge: 1974
Registriert: 04.03.2008, 18:31
Wohnort: Mars
Geschlecht: Männlein

Vorherige

Zurück zu UltraStar - News & Allgemeines

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 1 Gast

cron