Crashes when starting

Tech-Help, Editor-Help, everything-Help ;-)

Moderator: US-Team

Crashes when starting

Beitragvon 11markus11 » 03.05.2010, 16:32

Hey guys!

I have installed Ultrastar Deluxe v1.1.0 Beta Build. But when I try starting it the following faultmassage appears; "Failed loading OpenGL 1.2 [UGraphic.Initialize3D]"
How can I solve this?
Benutzeravatar
11markus11
Beginner
 
Beiträge: 4
Registriert: 03.05.2010, 16:26
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Re: Crashes when starting

Beitragvon BlindGuard » 03.05.2010, 16:35

Hi,

try to update your graphic-driver.
What graphic card do you have? Maybe it is so old, that it doesn't support the required OpenGL Version?

Bye,
BG
Quis Custodiet Ipsos Custodes
Benutzeravatar
BlindGuard
Site Admin
 
Beiträge: 7964
Registriert: 09.06.2006, 11:15
Geschlecht: Männlein

Re: Crashes when starting

Beitragvon 11markus11 » 03.05.2010, 22:29

My graphic card is Radeon X1950. According to windows my driver is up to date :S

/Markus
Benutzeravatar
11markus11
Beginner
 
Beiträge: 4
Registriert: 03.05.2010, 16:26
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Re: Crashes when starting

Beitragvon 11markus11 » 04.05.2010, 12:37

I tried reinstalling my drivers from ATIs homepage. Unfortunatly I still recieve the same error message.
/Markus
Benutzeravatar
11markus11
Beginner
 
Beiträge: 4
Registriert: 03.05.2010, 16:26
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Re: Crashes when starting

Beitragvon BlindGuard » 04.05.2010, 12:55

Sadly I'm not really into Ati-Cards. But as far as I can see from a short Google-Search, the card is a legacy model, which means that it is outdated and not actively supported anymore...
So maybe your card just doesn't support the required OpenGL Version. It's strange, because UltraStar isn't highly graphically intense, but maybe a developer could help here and tell us if there are some critical new OpenGL functions that are used by the new UltraStar.

Maybe you should try your luck in the official Developer Forum of USDX, maybe someone there could help you. If I were you, I would google for "X1950 OpenGL" and see if there are some known problems and advices out there.

Sorry,
BG
Quis Custodiet Ipsos Custodes
Benutzeravatar
BlindGuard
Site Admin
 
Beiträge: 7964
Registriert: 09.06.2006, 11:15
Geschlecht: Männlein

Re: Crashes when starting

Beitragvon C4_87 » 04.05.2010, 12:57

have you deinstalled the driver first? or have you installed the new driver over the old?

the normal way :^^
1. deinstall
2. restart pc ...if driversearch popup -> klick cancel
3. install the new driver
Benutzeravatar
C4_87
SuperStar
 
Beiträge: 257
Registriert: 11.12.2007, 11:42
Wohnort: Dresden
Geschlecht: Männlein

Re: Crashes when starting

Beitragvon Seve1991 » 04.05.2010, 18:52

I once had this problem with ATI's OpenGL too.

Deleting atioglxx.dll, located in C:\windows\system32\drivers fixed it. Your OS then uses Microsoft's OpenGL which works. But please do a backup before trying.
Benutzeravatar
Seve1991
SuperStar
 
Beiträge: 499
Registriert: 24.06.2006, 10:16
Geschlecht: Männlein

Re: Crashes when starting

Beitragvon 11markus11 » 08.05.2010, 22:02

Thanks for the help guys. Unfortunately I haven't yet been able to solve the problem.

About the atioglxx.dll file, I cannot find it, even when I look for hidden files.

So I have tried to reinstalled my driver hoping either to solve the problem directly or that the atioglxx.dll file will appear. What happens is that both the ati installerpackage and the ATI driver pacakge that I download from this site (http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... e=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English) installs hte same ATI device manager. When I try to use it to uninstall previous drivers it cannot find any installed drivers and when I press install, it creates an empty folder ?!?.
I've also tried uninstalling my prevoius driver from the device manager which works fine. It's just that once I restart my computer it automatically reinstalls a driver - even though I've disabled the windows update.

Either way, I've found out that the driver that my windows keeps installing is of the 8.56.1.15 version, and from my fairly noobish research I gather that it is the lastest driver that work for Windows7.

"I am having the same issue, actually thought it would be the driver. The only problem is the legacy display driver 9.11 wont install under W7. Attempted installing various ways ( compatibility mode, run as admin., older diver) all with no luck.
Windows 7 Ultimate 32bit
X1950pro - Driver: 8.56.1.15 Radeon X1950 Series (Microsoft Corporation - WDDM)" (http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php?topic_id=27105471)
Benutzeravatar
11markus11
Beginner
 
Beiträge: 4
Registriert: 03.05.2010, 16:26
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Re: Crashes when starting

Beitragvon hennymcc » 25.07.2010, 09:40

Hi 11markus11,

is this problem still present? I think I know the reason for the "Failed loading OpenGL 1.2 [UGraphic.Initialize3D]" message.
To support this notion please download glew from http://glew.sourceforge.net/ (use the binary package). Unpack the zip-file and start bin/glewinfo.exe. Then post the resulting glewinfo.txt. With this information the problem might get fixed.
Benutzeravatar
hennymcc
Möchtegern
 
Beiträge: 40
Registriert: 30.12.2008, 19:22
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Re: Crashes when starting

Beitragvon Bluerebel » 27.07.2010, 22:22

Hi @ all

Got the same problem like described, so i've made that whole glew thing. :D
attached u see my glewinfo.txt-file, please have a look at it and tell me what to do, to make us dx work.

Thanks
Du hast keine ausreichende Berechtigung, um die Dateianhänge dieses Beitrags anzusehen.
Benutzeravatar
Bluerebel
Beginner
 
Beiträge: 3
Registriert: 27.07.2010, 21:35
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Re: Crashes when starting

Beitragvon Canni » 28.07.2010, 00:24

Hey Blue,
could you post some details about your system (notebook or desktop, operating system)?

Which video card / graphic chip do you own?
Aktuelle USdx Version: 1.1 [Download]
-------------------------------------------------
Kontaktdetails:
e-mail: support @ ultrastardeluxe.de
website: http://www.ultrastardeluxe.org
wiki: http://wiki.ultrastardeluxe.org
Benutzeravatar
Canni
SuperStar
 
Beiträge: 961
Registriert: 10.05.2007, 01:52
Geschlecht: Männlein

Re: Crashes when starting

Beitragvon Bluerebel » 29.07.2010, 00:04

acer notebook aspire 5920G:
-Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz, 800MHzFSB, 6 MB L2 Cache)
-Nvidia Geforce 9500M GS (512 MB)
- 4 GB DDR2

Need more infos?

Thanks for ur answers.
Benutzeravatar
Bluerebel
Beginner
 
Beiträge: 3
Registriert: 27.07.2010, 21:35
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Re: Crashes when starting

Beitragvon Canni » 29.07.2010, 11:59

It would've been helpful to tell which operating system is installed on there.

I'd suggest:

1. Download the drivers from nvidia.com:
Product Type: GeForce
Product Series: GeForce 9M Series (Notebooks)
Operating System: {select your operating system}
Language: {select your language}

2. Then uninstall your current nvidia video drivers in control panel
and cancel the hardware assistent after a reboot.

3. Install the previously downloaded drivers, reboot again and check if it's working :)

greetings,
canni
Aktuelle USdx Version: 1.1 [Download]
-------------------------------------------------
Kontaktdetails:
e-mail: support @ ultrastardeluxe.de
website: http://www.ultrastardeluxe.org
wiki: http://wiki.ultrastardeluxe.org
Benutzeravatar
Canni
SuperStar
 
Beiträge: 961
Registriert: 10.05.2007, 01:52
Geschlecht: Männlein

Re: Crashes when starting

Beitragvon Bluerebel » 30.07.2010, 21:16

Hey Canni

IT'S WORKIN!!!
And the new US DX is great

Thank u very much

:D
Benutzeravatar
Bluerebel
Beginner
 
Beiträge: 3
Registriert: 27.07.2010, 21:35
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Re: Crashes when starting

Beitragvon data » 17.08.2010, 14:49

Hi,

I have the same problem here with a Radeon HD 2600 AGP (1 Year old):
Ultrastar tries to start with "Failed loading OpenGL 1.2 [UGraphic.Initialize3D]". I deleted atioglxx in the system32 folder, replaced it with another version, I even installed the new drivers but it won´t start. If I use another version it tells me another fault message... BTW, every previous version runs great. The fix doens´t solve the problem, too.

On my 6 years old notebook US run fine.

My System:
AMD Athlon 64 3500+, 1,7 GB RAM, WinXP Prof.
Benutzeravatar
data
Beginner
 
Beiträge: 4
Registriert: 03.05.2007, 16:26
Geschlecht: Bin mir nicht sicher

Nächste

Zurück zu All about Ultra-Star

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 1 Gast

cron